top of page
Frozen Berries
Najčešće postavljana pitanja?
 • 1. Gde se održavaju časovi joge?
  Časovi joge (grupa) za sada se održavaju samo online, u tri termina nedeljno: Utorak i Četvrtak od 19:00 do 20:00h Subota od 10:00 do 11:15h Prijave su moguće putem → formulara Prijava za individualne časove joge takođe je moguća putem istog formulara.
 • 2. Koliko traje jedan čas i kome su namenjeni časovi joge?
  Časovi traju 60 do 65 minuta i obuhvataju lagano zagrevanje, fizčke vežbe - asane (sedeće ili stajaće joga položaje), istezanje tela, disanje i opuštanje. S obzirom na to da u jogi svaki položaj ima različite varijacije (za početnike i za naprednije vežbače) joga časovi pogodni su za sve vežbače, bez obzira na godine, pol ili dosadašnju fizičku aktivnost.
 • 3. Koja je cena časova?
  Mesečna članarina iznosi 2.900,00 rsd za 2 časa nedeljno, odnosno 3.500,00 rsd za 3 časa nedeljno. Članarina važi od datuma uplate do istog datuma u narednom mesecu (primer: od 10.aprila do 10.maja ili od 14.marta do 14.aprila). Plaćanje se vrši unapred za svaki mesec, najkasnije dan pred čas. Ukoliko propustite čas u svom terminu – imate mogućnost nadoknade uz snimljeni čas, koji je dostupan 72h nakon završenog časa i koje dobijate kao link. Cena časova je fiksna za jedan mesec i oni se ne mogu prenositi u naredni mesec. Ukoliko instruktorka otkaže čas, otkazivanje će biti najavljeno unapred uz mogućnost da se čas nadoknadi u alternativnom terminu, da se čas refundira ili da se čas odleda putem unapred snimljenog video materijala.
 • 4. Koju jogu vežbamo?
  Vežbamo mix hatha i vynasa joge. Cilj joga časa je postizanje ravnoteže (balansiranje) energije u telu – tu ravnotežu postižemo kroz kombinaciju istih položaja na levoj i desnoj strani tela, vežbama disanja tokom časa i opuštanjem na kraju časa. Tokom časa u laganom ritmu ulazi se u različite položaje, uz svesnu kontrolu daha, koji se usklađuje sa pokretom.
 • 5. Šta mi je potrebno od opreme?
  Za jogu vam nije potrebna posebna odeća. Većina ljubitelja joge voli da nosi helanke i majicu. Jedini uslov je da vam garderoba bude prijatna i da vam nudi dovoljno prostora za prijatno kretanje i pokrete. Pored toga preporučuje se da uvek sa sobom imate i gumicu za kosu i peškir, ukoliko želite da stavite preko prostirke u toku vežbanja (naročito u položajima u kojima je lice na prostirci). Joga se radi bez obuće, u čarapama ili bosih nogu. Pored udobne garderobe biće vam potrebna i udobna prostirka. Ne zaboravite svoju flašicu za vodu, jer je telu nakon fizičke aktivnosti potrebna hidratacija. Ukoliko ste u mogućnosti, uvek je bolje, ukoliko postoji ta mogućnost, koristiti flašice za višekratnu upotrebu (staklene ili od medicinske plastike).
 • 6. Koje su prednosti redovne joga prakse?
  Redovno praktikovanje joge jača mišiće i telesnu muskulaturu celog tela, tako da telo vremenom postaje fleksibilnije i pokretljivije. Vežbanje joge opušta podjednako i telo i um, a joga položaji (asane) jačaju tetive oko zglobova, duboke mišiće tela – a mnogi joga položaji (i uvrtanja) masiraju i naše unutrašnje organe. Joga podržava razvoj svesti o telu, pravilno držanje tela (posture) i oslobađa telo napetosti, koje se skladište u mišićima celog tela. Osim fizičkog aspekta vežbanja, joga ima snažan i dobar uticaj na opšte zdravlje i osećaj u celom telu. Joga nam pomaže da se bolje pogledamo u sebe, da se suočimo sa izazovnim situacijama. Krajnji cilj vežbanja joge je viši nivo energije, smirenost, opuštenost uma i upoznavanje sebe kroz upoznavanje svog tela.
 • 7. Poslednjih nekoliko godina nisam bila/bio puno fizički aktivna, da li je to prepreka za vežbanje joge?"
  Naravno da nije, joga je namenjena svima koji su spremni da počnu sa vežbanjem, bez obzira na godine, pol ili fizičku spremnost. Postoji više razloga zašto neko krene sa joga praksom, neko želi da deluje preventivno, neko da bi otklonio bol u leđima ili zglobovima, neko da bi održavao kondiciju, a neko jer je čuo da je energija posle joga časa sjajna. Šta god da je vaš razlog – ukoliko imate želju da istražite joga svet, zakažite svoj probni čas, koji je naravno besplatan.
 • 8. Šta da radim ukoliko nisam siguran/a u da li neki položaj izvodim pravilno?
  Budite slobodni da uvek postavite pitanja, naročito ukoliko osetite da neki položaj ne izvodite pravilno ili vam je potrebna dodatna podrška. Pitanja možete postaviti pre ili posle časa joge. U prva tri meseca vežbanja imate mogućnost da besplatno zakažete online konsultaciju u kojoj imate moju pažnju za izvođenje položaja i samim tim korekciju ili savet ukoliko i za položaj koji je potreban. Za konsultacije mi možeš pisati na mejl jogasajeli@gmail.com u prva tri meseca vežbanja. Jako je važno da mi pre početka vežbanja ukoliko imate neka stanja, bolesti ili povrede koje mogu uticati na vaše vežbanje joge. Takođe pre početka vežbanja neophodno je da pročitate i saglasnost i uslove saradnje.
 • 9. Šta da radim u slučaju prehlade?
  U slučaju prehlade, kijavice ili sumnje na virus dajte sebi dovoljno vremena za odmor i oporavak, kako biste se lepo oporavili. A propušteni čas, ukoliko želite možete da nadoknadite putem snimka.
 • 10. Da li postoje uslovi saradnje?
  Da, nakon prijave u online joga grupu putem formulara potrebno je da date svoju saglasnost o uslovima saradnje. Nakon što je prijava evidentirana, ovu saglasnost, kao i sve ostale informacije koje su vam kao početniku u ovoj grupi potrebne dobićete putem mejla.
 • USKORO
  uskoro detaljnije
bottom of page