top of page

O Meni

jelisaveta.jpg

Ko sam ja?

Možda ste čuli za časopis Zlatne ruke, ja nisam od drugih sem od moje mame, koja je čitala baš taj časopis sredinom 90 godine dok je čekala da se rodim, i baš tada čitajući feljton o Jelisaveti Karađorđević odlučila je da će mi dati to ime, i time možda svesno a možda i nesvesno dala najlepši poklon koji nosim sa sobom – ime Jelisaveta.

Kada smo deca istražujemo svet oko sebe kroz pitanja, igru i kroz čitanje. Kada odrastemo i imamo želju da napredujemo nastavljamo sa istraživanjem samo nam se fokus malo pomeri ka unutra, zamenjujemo metode i načine, čitamo knjige, idemo na predavanja, gledamo filmove, slušamo podcaste, a opet sa željom da saznamo šta je to novo i kako to novo možemo naučiti.

Kako sam stigla dovde?

Stalno učenje,  istraživanje, priroda i razvoj životnih veština su upravo stvari koje povezuju sva moja interesovanja i omogućavaju holistički pristup životu.

 

Da bih otkrila sva svoja interesovanja i da bih prepoznala od čega mi to zaista srce jače igra prošlo je puno godina vrednog rada i učenja i to je izgledalo otprilike ovako: 

Dugogodišnji rad u koorporaciji: ili period života u kojem puno toga učim o ljudima, međuljudskim odnosima, odgovornostima, o vođenju i upravljanju ljudima, soft skills veštinama, emocionalnoj inteligenciji, planiranju i work life balansu. Ovo je period jednog buđenja u kojem sam od studentkinje postala menadžer ljudskih resursa, u kojem sam naučila šta znači odgovornost, planiranje, organizacija. Period u kojem sam dobila priliku da se razvijam na profesionalnom i ličnom nivou, i u kojem i dalje svakodnevno dobijam nove uvide, ideje i iskustva.

 

o meni - jelisaveta.jpg
jelisium_imate pitanja.jpg

Praćenje svojih strasti i ulaganje svih resursa (vremena, novca i energije) da bi se one ostvarile:

 

najpre je to bio niz knjiga i dvodnevnih radionica na temu ličnog i profesionalnog razvoja, a potom je došao NLP Practicioner i Master koji su dali potpuni smisao prethodnom učenju i uveli me u polje delovanja (teorija je konačno našla primenu u prakse), tako su i ovaj sajt i programi deo jednog davno zamišljenog cilja, zapravo ovo je samo početak jedne zamišljene vizije.

 

Razvoj veština ne dešava se preko noći, zato su i radionice koje možete pronaći u ponudi osmišljene kao podrška u osnaživanju na putu ostvarenja ciljeva bilo da je to unapređenje komunikacije, veština prezentovanja ili otpornost na stres.

Planinarenje, kampovanje…  otkrivanjem svojih interesovanja (u domenu učenja) i praćenjem svojih potreba shvatila sam da mi najviše prija vreme provedeno u prirodi, disanje čistog vazduha, hodanje novim šumskim stazama, penjanje novih vrhova, druženje sa novim ljudima.

 

Tako je počela priča sa planinarenjem i vikend turama, a ti vikendi koje sam provodila van grada, često i po 10 sati na nogama, uz malo sna, postali su najlepši deo meseca i uvek sam se vraćala sa više energije nego kada bih jednostavno vreme provodila kod kuće.

 

Zato su vikendi „Udahni predah“ bazirni upravo na boravku u prirodi, povezivanju sa zemljom i svime što nas okružuje, kako bi se nakon prirode preporođeni vratili nazad u svoje dnevne aktivnosti.

jelisium_putovanja2.jpg
jelisium_možda home.JPG

Svet joge:  kada sam konačno posle dugogodišnje prakse i primene joge sebe i svoj alter ego (moja najbolja drugarica) upitala da li zaista želim da postanem trener, ona mi je rekla pa ti jesi joga, o tome pričaš ceo život.

 

I zapravo će to potvrditi svi koji me poznaju makar poslednjih 10 godina i mojih iskustava i oduševljena praksom. Sebi sam obećala da ću sa 30 postati sertifikovani trener i ove godine ta želja (odnosno cilj) je postao realnost. Sada se radujem da svoju ljubav prema jogi, a to je ljubav prema svom telu i umu mogu da prenesem i drugima svojim polaznicima.

I još za kraj, ili početak, diplomirala sam na Filološkom fakultetu i diplomirani sam profesor nemačkog jezika, kao i master menadžer ljudskih resursa. Sertifikovani NLP Master i sertifikovani instruktor joge (200 ryt). Hedonista, avanturista, optimista, večiti učenik i učitelj.

Dobro došli u moj svet – svet prirode, harmonije duha i tela, nežnosti, zdravlja i svet vaše lične promene. Hajde da zajedno osvestimo i ojačamo svoje snage i postanemo žene kakve želimo da budemo – svoj omiljeni tip žene!

bottom of page