top of page

(re)kreiraj svoje navike – I promeni svoju svakodnevicu

Koliko puta ti se desilo da dok stojiš u redu da uđeš u neku novu prostoriju razmišljaš o tome šta te unutra iza novih vrata očekuje? Meni puno :) - i baš ta vrata koja nas uvode u neki novi svet sjajna su mi metaforu za novu godinu koja nam je još malo tu. Znamo da nas tamo iza očekuje nešto novo i drugačije, znamo da na neke događaje nećemo moći da utičemo (one koje su isključivo zavisne od spoljnih uticaja) ali imamo čitav niz događaja na koje i tek kako možemo da utičemo – a to smo mi sami i naša svakodnevica.



Svakodnevica nije pregršt slučajnih događaja koji se dese nezavisno od nas, već je odraz naše reakcije na spoljne okolnosti sa jedne strane i posledica organizacije našeg vremena i naših navika sa druge strane. Evo i jednog primera: moja polaznica obožava da dolazi na jogu, i tokom zimskog perioda ne propušta ni jedan trening, zato što su eksterne okolnosti takve da je dan kratak, da je hladno i da uveče nema nikakve obaveze. Znači ona bira da spoljni faktor kao što je zima i kratak dan budu njena motivacija i da svoje aktivnosti usmerava u pravcu svog boljeg fizičkog stanja.


Ono što možemo je da se bavimo organizacijom misli, događaja i aktivnosti i svega onog što zavisi direktno od nas kada otvorimo vrata i zakoračimo u novu godinu. Možemo da:


  • Izmislimo sve što želimo za sebe u narednoj godini (da razmislimo gde želimo da putujemo sa kim da provodimo vreme, šta će nam biti ili ostati hobi)

  • Popunimo kalendar sa aktivnostima koje smo već isplanirali i vidimo koliko je to vremena koje nam je već rezervisano

  • Isplaniramo koje knjige ćemo čitati i koliko često

  • Odlučimo koje ljude ćemo viđati

  • Upišemo koji događaji će nam biti važni i sa kim ćemo ih posetiti

  • Razmislimo koje rutine želimo da postanu deo naše svakodnevice


Sve ti to zvuči ti lepo i interesantno, ali možda imaš sumnju da sve to možeš da postigneš u svakodnevici koja je prenatrpana obavezama, poslom, brzom hranom i jurcanjem na sve strane? Veruj mi da možeš, samo je potrebno da uz sve ovo bolje upoznaš zakonitosti kreiranja navika i dobrom organizacijom svog rasporeda.


Ako želiš da te navike kreiramo ili rekreiramo zajedno to možeš uraditi na dva načina:

  • Uživo - 23.12.2023. uživo u Beogradu (10h do 15:15h)

  • Online – putem zooma - subota 16.12. (od 11h do 13:30h) i bonus poziv nedelja 17.12.2023. (od 17:00 do 18:00h)


Za prijavu klikni na link - i sve informacije i pripremni upitnik će ti stići na mejl. Ako ti je tema zanimljiva, a termin ti ne odgovara, takođe mi piši da znam da postoji potreba da napravim nove termine.


Evo šta te tačno očekuje na radionici „Kreiranje atomskih navika“

  • Upoznavanje sa strukturom navika

  • Četiri zakonitosti kreiranja navika

  • Značaj snage volje i lične motivacije za kreiranje navika

  • Kako da to odmah primeniš u svakodnevici


Kome je namenjena radionica

  • Osobama koji imaju izazov u dnevnoj organizaciji

  • Osobama koje imaju osećaj da stalno jure svoj rep

  • Osobama koje nemaju vremena ni za šta

  • Osobama koje su preplavljene svojim rasporedom


Još neke informacije koje ti mogu biti korisne

Radionice uživo održavaju se na Novom Beogradu u prostoru za edukaciju „Stepenik“ (Milutina Milankovića). Datum održavanja je 23.12. i vreme trajanja radionice je od 10:00 o 15:00 h. Investicija u radionicu iznosi 55 eur.


Radionice online održavaju se putem zoom platforme. Datum održavanja i vreme trajanja radionice je 16.12. od 11:00 do 13:30h i bonus termin 17.12. od 17:00 -18:00. (Bonus termin nije obavezan). Investicija u radionicu iznosi 40 eur.


10% zarade od obe radionice biće donirano udruženju za decu obolelu od raka Nurdor.


Za sve ostalo mi slobodno piši. Radujem se da čujem tvoje utiske.

Ako želiš da znaš šta me kvalifikuje da pričam o ovoj temi pročitaj malo više o meni na ovoj stranici ili neki od mojih ostalih tekstova na blogu.


Do čitanja


Jelis.

0 comments

Related Posts

See All
bottom of page